Annemieke

profielfoto

Hoi! Op deze pagina stel ik me graag even aan je voor.

Ik ben moeder van drie prachtige kinderen (15, 12 en 12 jaar oud), echtgenote van een leuke man en altijd bezig met van alles en nog wat. Zo vind ik het in mijn vrije tijd bijvoorbeeld erg leuk om met vrienden en vriendinnen af te spreken, muziek te maken (ik zit alweer een paar jaar op drumles), te fotograferen en om op vakantie te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. En soms kan ik me helemaal verliezen in een goed boek of een (niet te spannende) film.

Persoonlijke ervaringen met hoogbegaafdheid binnen mijn gezin en verhalen van andere gezinnen maakten dat ik mijn kennis over hoogbegaafdheid wilde vergroten. Dit heb ik gedaan middels de Radboud International Training on High Ability. Ik ben dus ECHA-specialist in Gifted Education en heb daarnaast een bachelor in Social Welfare. Ik werk al jaren in verschillende functies binnen de zorgsector. In mijn jonge jaren als begeleider, daarna als beleidsmedewerker kwaliteit en veiligheid en inmiddels als functioneel beheerder. Mijn werkzaamheden binnen deze functies zijn adviserend, coachend en ondersteunend van aard. Waar nodig heb ik me middels cursussen en opleidingen verder bekwaamd in het vakgebied waar ik op dat moment in werkte.

Ik vind het belangrijk dat het maatschappelijke bewustzijn ten aanzien van ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid wordt verhoogd. Mijn bijdrage daaraan geef ik vorm middels opvoedingsondersteuning aan ouders van kinderen bij wie vermoedelijk sprake is van een ontwikkelingsvoorsprong of van hoogbegaafdheid. Daarnaast werk ik samen met professionals en/of organisaties die met kinderen werken en meer kennis en kunde rondom dit thema willen vergaren, of die hun beleid hieromtrent willen aanscherpen. Mijn hoop en verwachting is dat een kind met een ontwikkelingsvoorsprong daardoor sneller gezien wordt in zijn of haar ontwikkelbehoefte. En dat een hoogbegaafd kind eerder de best passende begeleiding krijgt. De ouderbegeleiding geef ik vorm middels ACT4kids en facetten van oplossingsgericht werken.